Ime:
E-mail:
Lozinka:
Telefon:
Ime:
Poštanski broj:
Grad:
Adresa:
Ime za račun:
Poštanski broj:
Grad:
Adresa:
Vrsta isporuke:
Načini plaćanja:
 
E-mail:
 

CLAFOUTIS

CLAFOUTIS

Sastojci: 
2dl slatke pavlake 
1šipka vanile 
1.5 dl mleka (min 3.5%) 
3 jaja 
3 prstohvat Stevija praha (ili 12-15 kapi Fluid Nove) 
10dkg brašna 
500g trešnje 
Maslac (za mazanje tepsije) 

1. Zagrejmo rernu na 180C. 
2. Sipajmo slatku pavlaku u jednu šerpu, rendišimo šipku vanile unutra i na slaboj vatri podgrejmo 5 minuta. (važno da ne provri) 
3. Posle 5 min skinimo sa vatre i dodajmo slatkoj pavlaci mleko. Stavimo šerpu na stranu . 
4. Sa jajetom ulupajmo Stevija prah (ili Fluid Novu), i dodajmo brašno. 
5. Ovu masu sa brašnom izmešajmo sa slatkom pavlakom. 
6. U sastavljenu masu dodajmo trešnju. 
7. Jednu staklenu činiju (vatrostalnu) namažimo maslacem i predhodnu masu prelijmo u to. 
8. Stavimo činiju u rernu i pecimo testo otp. 30-35 minuta. 
Čim se zarumeni gornji sloj clafoutis je gotov. Ne treba nas iznenaditi ako testo ostane mekano.