2017-11-20 08:57:12 | Warning: ob_start(): output handler 'ob_gzhandler' conflicts with 'zlib output compression' in /home/steviashop/steviarebaudiana.rs/framework/classes/fw/fw.php(1) : eval()'d code on line 2
2017-11-20 08:57:12 | Notice: ob_start(): failed to create buffer in /home/steviashop/steviarebaudiana.rs/framework/classes/fw/fw.php(1) : eval()'d code on line 2
Ime:
E-mail:
Lozinka:
Telefon:
Ime:
Poštanski broj:
Grad:
Adresa:
Ime za račun:
Poštanski broj:
Grad:
Adresa:
Vrsta isporuke:
Načini plaćanja:
 
E-mail:
 

Recepti

  • CLAFOUTIS

    Sastojci: 
    2dl slatke pavlake 
    1šipka vanile 
    1.5 dl mleka (min 3.5%) 
    3 jaja 
    3 prstohvat Stevija praha (ili 12-15 kapi Fluid Nove) 
    10dkg brašna 
    500g trešnje 
    Maslac (za mazanje tepsije) 

    1. Zagrejmo rernu na 180C. 
    2. Sipajmo slatku pavlaku u jednu šerpu, rendišimo šipku vanile unutra i na slaboj vatri podgrejmo 5 minuta. (važno da ne provri) 
    3. Posle 5 min skinimo sa vatre i dodajmo slatkoj pavlaci mleko. Stavimo šerpu na stranu . 
    4. Sa jajetom ulupajmo Stevija prah (ili Fluid Novu), i dodajmo brašno. 
    5. Ovu masu sa brašnom izmešajmo sa slatkom pavlakom. 
    6. U sastavljenu masu dodajmo trešnju. 
    7. Jednu staklenu činiju (vatrostalnu) namažimo maslacem i predhodnu masu prelijmo u to. 
    8. Stavimo činiju u rernu i pecimo testo otp. 30-35 minuta. 
    Čim se zarumeni gornji sloj clafoutis je gotov. Ne treba nas iznenaditi ako testo ostane mekano.

    CLAFOUTIS Dalje citam...

  • PEKMEZ OD JAGODE

    Sastojci:

    1.5kg jagode
    1 bio kora od limuna
    1 dl vode
    Otp. 50-60 kapi Fluid Nove

    Priprema:

    Operimo jagodu, izvadimo koštice i stavimo u jedan veliki lonac. Malo pritisnimo da dobijemo sok. Dodajmo 1dl vode, limunovu koru i steviju. Na slaboj vatri posle ključanja kuvajmo otp. 15 minuta. Stavimo u flašu koje su bile u ključaloj vodi, zatvorimo i ostavimo naglavačke flaše par minuta. Zatim upakujmo u toplu odeću i ostavimo par dana.

    Ako želimo dzem onda stavimo unutra Agaragal da postane gušće ili neku drugu vrstu železaste mase prirodnog porekla i kuvajmo par minuta pre nego što stavimo u flašu.

    PEKMEZ OD JAGODE Dalje citam...

  • SIRUP OD JAGODE BEZ ŠEĆERA

    Sastojci:

    1.5 kg jagode, bez koštica
    8dl čiste vode
    1 limunov sok
    35-40 kapi Fluid Nova

     

    Priprema:

    Jagode izturmixajmo u jednoj posudi sa ručnim turmixom pa sipajmo u jednu drugu veću činiju. Dodajmo vodu, limunov sok i steviju. Gledano od tacke ključanja kuvajmo jedno 10 minuta. Ako ne želimo deliće voća onda propustimo kroz sito i sipajmo u flašu koja je bila u ključanoj vodi. (Stavimo u čistu flašu da odstoji par dana. A posle može u komoru). 

    SIRUP OD JAGODE BEZ ŠEĆERA Dalje citam...

  • Čaj od limunove trave

    Sastojci:

    Prstohvat osusenog lisca limunove trave

    Vruca voda

    Stevia Fluid Nova

     

    Priprema:

    U šolju stavite veliki prstohvat osušenog lišća limunove trave.

    Proključajte vodu, i sipajte u šolju. Pustite da stoji jedno 15 min pa preko sita odvojite lišće. Spremljen čaj zasladite sa Stevija Fluid Novom.

    Limunova trava ima umirujuce dejstvo, zato je odlican za večernji caj.

    Može se koristiti ako imate problema da zaspite ili probleme sa spavanjem. Biljka efikasno dejstvuje protiv virusa, pomaže kod stomačnih tegoba i nadimanja stomaka, stimuliše varenje i ublažava nervozu.

    Isprobajte i VI. :)

    Čaj od limunove trave Dalje citam...

  • AMERIČKA PALAČINKA

    Sastojci:

    170 g brašna 
    1 ravna kašika praška za pecivo bez fosfata
    ½  mala kašika soda bikarbone 
    1 mali prstohvat (himalajske) soli 
    mali prstohvat Stevija praha ili 2-3 kapi Fluid Nove 
    1 celo jaje 
    250 ml mleka (ko kako voli – može se pripremiti i sa biljnim mlekom) 
    1 supena kašika ulja 
    100g čokolada bez šećera 


    Priprema:

    Brašno, prašak za pecivo, soda bikarbonu, so i steviju pomešajmo u činiji. Izmrvimo čokoladu i okrećimo u lisnatoj smeši. Smeši dodajmo jaje, mleko, ulje i mešajmo dok se ne sjedini.

    Testo će biti malo gušće nego kod običnih palačinki. Stavimo malo ulja u palačinkaru i stavimo 3 supene kašike smeše.

    Čim se jedna strana ispeče (kada, zavisi od temperature kod nas treba otp. 20s), okrenimo i ispecimo drugu stranu (otp. 10 s). Čokolada se neće skroz istopiti, samo će malo da se otopi i biće jako fino! :-)

    Ako ne nađemo čokoladu bez šećera onda možemo da je zamenimo sa svežim voćem ili delićima voća.

    Ako koristimo zamrznuto voće onda je važno da ga pre upotrebe odmrznemo i pustimo da se iscedi da ne bi uticao na testo.

    AMERIČKA PALAČINKA Dalje citam...

  • MUFFIN SA CIMETOM

    Sastojci:

    25dkg brašna 
    12 dkg (sobna temperatura) putera 
    6 mali prstohvat Stevija prah 
    2mk mlevenog cimeta 
    1/2 paketa praška za pecivo 
    1 mk soda bikarbone 
    2 jaja 
    1- 1 1/2 dl mleka 

    Priprema:
    Zagrejmo rernu na 200 stepeni.
    Muffin forme namažimo sa puterom.
    Pomešajmo u jednoj činiji suve sastojke.
    Izmutimo jaje pa dodajmo mleko i puter.
    Umešajmo uz suve sastojke mlečnu masu pa na 200 stepeni ispecimo muffine. Pecite otp. 30 min. (Proverimo sa čačkalicom: ako čisto izađe iz testa onda je gotovo.)

    MUFFIN SA CIMETOM Dalje citam...

  • TIRAMISU

    Sastojci: 
    2 pakovanja bebi piškote 
    30dkg Mascarpone 
    3 jaja 
    2 Stevija praha na vrhu noža 
    1 supena kašika meda 
    Kafa (po ukusu, jaka ili slaba) 
    Kakao prah 

    1. Spremimo kafu kako volimo. U zavisnosti od količine zasladimo sa 1-2 tablete Stevije. 
    2. Rastavimo žumance od belanca. Promešajmo žumance od 3 jajeta, Stevija prah, med i Mascarpone 
    3. Belance lupajmo do pene. 
    4. Pažljivo obrnimo u Mascarpones kremu belanca jajeta. 
    5. Bebi piškotu umočimo u kafu i stavimo ih jedno pored drugog u jednu srednju šerpu. 
    6. Namažimo na bebi piškotu jedan sloj krema i sipajmo kakao prah na to. 
    7. Ponovimo ovo još 5-6.puta. 
    8. Čim nestane mase napravimo šablon zeca od papira stavimo ga na piškotu i sipajmo kakao prah na zeca. 
    9. Stavimo Tiramisu u frižider i ostavimo jednu noć da bi se ukusi dobro pomešali.

    TIRAMISU Dalje citam...

  • Voćni turmix

    Sastojci:
    2/3 čaše maline
    2 kiwia
    1/2 banane
    1/4 čaše borovnice
    3/4 čaša bio mleka (može mleko od zoba, kokosa...šta ko voli nek izvoli :) )
    5 kapi Stevija Fluid Nove ili 1 kap Stevija sirupa
    6 kockica leda

    Priprema:
    Stavimo sastojke u turmix mašinu i turmixirajmo dok ne budu kremasta voća!

    Voćni turmix Dalje citam...

  • ČOKOLADNI PUDING –SPECIJALNA VERZIJA :)

    Sastojci (za troje):

    2 srednja avokada (očišćeno, koštica odstranjena, iseckan)

    1 čaša sirovog bio kakao praha

    9 većih prstohvata Stevija Crysa Nova praha ili 35 kapi Stevija Fluid Nove

    1 mk vanile

    2 sk biljnog mleka (kokosovo mleko, mleko mandule, mleko pirinča ili kućno mleko)

    Voće i mrvice čokolade za ukrašavanje.

    Priprema:

    Sastojke stavimo u turmix mašinu i turmixajmo dok ne dobijemo jednu kremastu masu. (Kakao prah može da se zalepi za stranicu činije, zbog toga mešajmo vremenom sa kašikom  pa nastavimo sa turmixom.)

    Stavimo u frižider na jedno 30 minuta, pa pojedimo sa uživancijom. :-)

     

    Prevedeno sa: http://comfybelly.com/2011/02/chocolate-pudding-using-avocado/

    ČOKOLADNI PUDING –SPECIJALNA VERZIJA :) Dalje citam...

  • JOGURT – SA STEVIJOM

    Sastojci:

    2 čaše jogurta

    225g krem sira

    285g sveže jagode (ako koristimo zamrznutu jagodu onda odmrznimo i ocedimo)  

    1 mk Stevija prah / Crysa Nova  

    2 sk limunovog soka

    1 mk ekstrak vanile

     

    Priprema:

    Sastojke stavimo u činiju pa pomoću turmixa samlevimo dok jogurt ne postane kremast. Stavimo u frižider i ostavimo jedno pola sata a posle pojedimo sa uživanjem :-)

     (U receptu možemo koristiti i drugo voće.)

     

    Prevedeno sa: http://www.food.com/recipe/fat-free-strawberry-cheesecake-frozen-yogurt-305439

    JOGURT – SA STEVIJOM Dalje citam...

  • PRELIV OD ČOKOLADE

    Sastav:

    60g čokolade za kuvanje

    1/2 mk Stevija praha

    3/4 čaše provrelog mleka

    1mk vanile

    Priprema:

    1. Sačekajmo da provri mleko

    2. Dodajmo stevija prah i promešajmo

    3. Stavimo čokoladu unutra i mešajmo neprestano, dok se čokolada skroz ne otopi

    4. Skinimo sa vatre i dodajmo vanilu

    Odličan preliv za kolače, sladolede, palačinke...

    PRELIV OD ČOKOLADE Dalje citam...

  • Po Narudzbini Okrug SENTE

    PROIZVOD

    BELANCEVINA (g/kom)

    MAST  (g/kom)

    UGLJ. HIDRATA (g/kom)

    ENERGIJA (kcal/kom)

    NAJMANJA KOLICINA ZA NARUCIVANJE

    CENA

    PITA SA LIMUNOM

    2,667

    16,029

    20,487

    236,981

    15 kom

    700din/kg

    KREMPITA SA JABUKOM

    2,746

    6,417

    13,742

    127,617

    24 kom

    700din/kg

     TORTA SA LESNIKOM

    7,495

    20,054

    29,495

    329,371

    8 kom

    80 din/kom

    STRUDLA SA VISNJOM

    2,223

    12,185

    18,979

    202,740

    5 kom

    45 din/kom

    STRUDLA SA JABUKOM

    2,226

    12,216

    16,825

    191,540

    5 kom

    45 din/kom

    STRUDLA SA BUNDEVOM

    2,928

    12,759

    25,943

    237,640

    5 kom

    45 din/kom

    KREMPITA

    1,958

    5,342

    9,249

    95,103

    10 kom

    80 din/kom

    ROLAT OD KOKOSA

    2,529

    9,850

    16,086

    160,736

    14 kom

    700din/kg

     

    BELANCEVINA (g/porcija)

    MAST (g/porcija)

    UGLJ. HIDRATA (g/porcija)

    ENERGIJA (kcal/porcija)

     

     

    SOMLOI GALUSKA

    10,987

    25,183

    28,078

    386,175

    6 porcija

    100 din/porcija

    Po Narudzbini Okrug SENTE Dalje citam...

2017-11-20 08:57:12 | Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/steviashop/steviarebaudiana.rs/framework/classes/fw/fw.php(1) : eval()'d code on line 3