Ime:
E-mail:
Lozinka:
Telefon:
Ime:
Poštanski broj:
Grad:
Adresa:
Ime za račun:
Poštanski broj:
Grad:
Adresa:
Vrsta isporuke:
Načini plaćanja:
 
E-mail:
 

Kokosovo ulje BARCO za prženje, kuvanje

750 Din

kom

Kokosovo ulje se dobija kompresijom mesa kokosa, pa to sirovo ulje čiste i oslobađaju mirisa, sve dok se ne dobije čisto ulje bez mirisa.

Može se koristiti za pečenje i kuvanje, a da značajno ne utiče na uobičajene ukuse.

Mađarsko Udruženje Dijabetičara ga preporučuje i dijabetičarima, jer obezbeđuje dovoljno energije ćelijama bez prisustva insulina.

 

Proizvod je biljnog porekla, zbog toga ne sadrži holesterol. 92% se sadrži od srednjeg lanca masnih kiselina.

Ulje se na otprilike 205◦C topi, na nižim temperaturama ima čvršći oblik, zbog toga ga nazivaju i kokosova mast. Pogodno je i za prženje, do 198◦C se ne oksidira.

Najvažnije masne kiseline koje sadrži su: laurinska, miristična, palmitinska, kaprilna, kaprinska i stearinska kiselina.

Pored toga što je jestivo, odlično je i za negu kose i kože. Zahvaljujući njegovoj molekularskoj strukturi, lako se apsorbuje u kožu, bez ostavljanja masnih mrlja. Ulazeći u dublje slojeve kože ojačava unutrašnja tkiva. Isto tako, može smanjiti štete prouzrokovane sunčevim zracima. Potpomaže uklanjanje epitelnih tkiva, pa nam koža postaje glatka i meka.

Nije potrebno držati ga u frižideru.

U zavisnosti od spoljašnje temperature, moguća je promena čvrstine stanja (tečno ili čvrsto), to je prirodna promena, ne utiče na kvalitet kokosovog ulja.

Hranljive materije u 100ml kokosovog ulja:

Energija: 3670Kj/ 875kcal. Od toga 86g zasićenih masti.

Mesto porekla: Indonezija.

Pakovanje od: 1000ml